Извънредно! Връщат най-строгите ограничения в тези сфери

Ще бъдат увеличени болничните легла в Бургаско и ще достигнат нивата, каквито бяха от септември до декември. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с кмета на града и шефът на РЗИ там. 

„Имаме нарастване на повикванията в „Спешна помощ“ с около 30%, а 40-50% от тях са от пациенти с коронавирус“, обясни той.
„Следобед ще бъдат предложени нови мерки. Те са свързани с намаляването на работното време на заведенията до 22 часа. Ограничаване на ходенето на училище от децата от 5-и клас нагоре“, добави Ангелов.

По думите му към момента се обсъждат и още ограничения, като носенето на маски на открито, ограничаване на масовите мероприятия на закрито и открито. „Ще разгледаме и предложения за ограничени на достъпа до моловете и фитнесите“, каза той.

„Всеки човек, който мисли за живота и здравето на хората, трябва да знае, че изборите идват и си отиват, а хората остават. Този, който поставя политиката преди здравето на хората, той си отива от политиката“, на мнение е здравният министър.

„В София на срещата преди няколко дни с шефовете на РЗИ-та и НОЩ се чудехме дали мерките трябва да се локални или национални. Не може обаче към настоящия етап да се взимат мерки на национално ниво, защото така не е справедливо спрямо хората, в областите, където има ниска заболеваемост“, заяви Ангелов и добави, че към този момент всички ограничения ще бъдат локални според съответната област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *