Скандал в Гърция! Премиерът Мицотакис на купон с 50 души

Видео, на което се вижда премиерът Кириакос Мицотакис да се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от „Нова демокрация“ Христодулу Стефанадис в Евдилос на остров Икария по време на обиколката му в региона, взриви гръцката общественост, пише „Труд„.

Според информация конкретното „събиране“ е организирано в чест на премиера и е силно коментирано, както в социалните мрежи, така и от официалната опозиция.

В изявление местната организация на СИРИЗА определи въпросния инцидент като „Трагичен край на посещението на Премиера, с тълпата от десетки хора на тераса на депутата за сбогуване, в нарушение на всички мерки, подписани лично от него. Смятаме, че подобно поведение, освен че е опасно, представлява обида за икарийския народ, който плаща висока цена от мерките за забрана.”

След силните опозиционни и обществени реакции депутата, организирал събирането, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, където са обсъдени хода на ваксинациите, местните проблеми и насърчаването на проекти за развитие е поканил премиера на лека закуска, където е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Стълкновение е станало след пристигане на хора, които са искали да го видят лично.

„По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията, т.е. използването на маски, броя на хората на масата и други“, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис в изявление уточни, че се подронва образа на премиера без причинно. В отговора си към лидера на официалната опозиция Алексис Ципрас подчерта, че: „Това беше покана на депутата, която беше приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито с маска, която беше свалена само по време на хранене.

Основната опозиционна партия, която не допринася конструктивно за борбата на страната за борба с последиците от пандемията, прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки“, заключи правителствения говорител.

Публикуваните кадри обаче категорично опровергават изявлението на икарийския депутат, където се вижда премиера и обкръжението му (над 50 души) да пристигат в къщата, под звуците на музика, да се изкачват по стълбите и след това да се тълпят в къщата без да се спазват мерките за коронавирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *